Lærke Egefjord
BILLETPRIS: 50 kr. inkl. gebyr
Dato: mandag D. 5. december '22
Tid: Kl. 19.00
Døre og bar åbner: KL. 18:00
Varighed: 1,5 time
Venue: Medborgerhuset
Pladser: Unummererede
  • mandag 5. december '22 KL. 19.00
  • Lærke Egefjord
    Styrk Dit Helbred med kunst og kreativitet

Har du nogensinde spekuleret på, om din tur på kunstmuseet er andet end en dejlig luksus? Måske ligefrem gavnlig for dit helbred? Og om dit strikketøj gemmer på mere end en ny sweater? Måske er det netop nøglen til ro.

Hjernen forandrer sig, når vi dyrker kunsten og det kreative, og ligesom du kan træne dine muskler, kan du træne din hjerne til at øge din trivsel og forebygge sygdomme.

Dette foredrag giver dig indblik i, hvad der sker i hjernen og kroppen, når vi dyrker kunsten og det kreative, og hvordan kunst og kreativitet kan dæmpe symptomer på eksempelvis stress, angst, depression og demens – vidste du for eksempel, at besøg på kunstmuseer kan styrke din hjernes funktion? Eller at strikning og patchwork kan mindske dine stresshormoner, fordi dit nervesystem og din hjerterytme falder til ro? 

Man bliver ligefrem bedre til at koncentrere sig, hvis man arbejder med sine hænder, mens man lytter til et foredrag, så tag endelig dit strikketøj med!

Teorien bindes op på små refleksionsøvelser, således at du som deltager får konkrete redskaber at hænge din nye viden op.

Vi byder på kaffe og the i pausen.

 

Om Lærke Egefjord:
Lærke Egefjord er læge, forfatter og billedkunstner og med erfaring inden for hjerneforskning er kulturens og kreativitetens sundhedsmæssige aspekter et område, som Lærke Egefjord udforsker og udfordrer i sin daglige praksis.

Senest er hun udvikler og underviser på forløbet ’Kreativitet & mindfulness for pårørende til demensramte’ i samarbejde med Alzheimerforeningen og støttet af Sundhedsstyrelsen. 

Læs mere om Lærke Egefjord på www.laerkeegefjord.dk 

ADRESSE

Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup

ARRANGØR
Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 43352000
E-mail: bib@htk.dk


ADRESSE

Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup

ARRANGØR
Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 43352000
E-mail: bib@htk.dk