Montmatre i Nørregade v. Niels Christensen
BILLETPRIS: 135 kr. inkl. gebyr
Dato: torsdag D. 26. oktober '23
Tid: Kl. 18.00
Døre og bar åbner: KL.
 
Venue: Medborgerhuset
Pladser: Unummererede siddepladser
  • torsdag 26. oktober '23 KL. 18.00
  • Montmatre i Nørregade v. Niels Christensen
    Kulturcafé i Medborgerhuset

I 1976 eksploderede alting. Rockmusikken var blevet voksen. Jazzmusikken var blevet yngre. Musik fra andre verdensdele var tilgængelig. Alt var muligt. Alt var tilladt. Og jeg, Niels Christensen fik jobbet som musikalsk leder 1. december 1976, uden at vide en døjt om hvordan man gjorde den slags. Men kombinationen af Kay Sørensens fandenivoldske opførsel og benhårde forretningssans og min lyst til at præsentere verdens bedste musik på verdens fedeste scene for verdens fedeste publikum, viste sig at bære frugt.

Set udefra var Montmartre i Nørregade en fuldbåren succes fra starten. Men før musikken stod på scenen, udkæmpedes mange kampe.

Lykkeligvis blev den egentlige vinder altid musikken og publikum fik det, de gerne vil have - også selvom publikum ikke altid selv vidste, hvad de kunne lide. Denne talk handler om mine møder med verdens største musikere, de musikalske oplevelser, glæderne, euforien, drømmene, skuffelserne - alt det, der var usynligt for publikum.

Jeg tænker med glæde og stolthed tilbage på tiden i Nørregade. Og jeg ved, at jeg resten af mit liv vil få flashbacks til de utallige fantastiske oplevelser, jeg havde i Montmartre.

Foredraget krydres med udvalgte personlige live-optagelser og visning af Gorm Valentins dynamiske og tidstypiske fotos. Bøgerne MONTMARTRE I NØRREGADE - MIG OG MONTEN (2010, PeoplesPress) og ER DU KLAR OVER HVEM JEG VAR (2019, forlagetvilhelm) beskriver yderligere mine oplevelser som musikalsk leder af Montmartre i Nørregade i årene 1976 til 1989, samt hvad der skete før og efter – og helt frem til i dag. Bøgerne kan købes ifm talk’en.

 

Kl. 17.00: Dørene åbner

Kl. 18.00-19.00: Oplæg af Niels Christensen

Kl. 19.00: Maden serveres

Kl. 21.00: Tak for i aften og på gensyn

ADRESSE

Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup

ARRANGØR
Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 43352000
E-mail: bib@htk.dk
Hjemmeside: https://bibliotek.htk.dk/

ADRESSE

Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup

ARRANGØR
Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 43352000
E-mail: bib@htk.dk
Hjemmeside: https://bibliotek.htk.dk/