Drop Opdragelsen
BILLETPRIS: 225 kr. inkl. gebyr
Dato: torsdag D. 24. november '22
Tid: Kl. 19.00
Døre og bar åbner: KL. 18:00
Varighed: 2 timer (inkl. pause)
Venue: Taastrup Kulturcenter
Pladser: Unummererede
  • torsdag 24. november '22 KL. 19.00
  • Drop Opdragelsen

Drop opdragelsen! Det lyder som en provokation, og det er det måske også. Og dog. Mange opdrager nemlig stadig børn efter nogle principper og forestillinger, der har rod i et forældet børnesyn og en tid, der for længst er forbi. I nogle familier praktiseres det gamle børnesyn for fuld udblæsning med skældud, trusler og time-out. Andre steder bryder det frem, når vi er pressede og føler os magtesløse.

Mange forældre ved godt, at opdragelse ikke længere handler om disciplinering og løftede pegefingre, men det er alligevel det, vi griber til, når vi føler os magtesløse. Det er nemlig svært at tilbyde andet end den mælk, vi selv er vokset op på, når vi er pressede, og når vi ikke ved, hvad vi skal sætte i stedet.

Når vi tvivler på os selv som forældre og griber til løsninger, vi ikke kan stå inde for, kan forældreskabet føles som en byrde. Det skyldes, at vi føler os utilstrækkelige igen og igen. Vi kan føle, at vi kun har tilbage at råbe ad vores børn eller at give op. Det er et klart signal til os selv om, at der er noget, vi har brug for at blive klogere på i samspillet.

Udviklingsteori og forskning har gjort os meget klogere på, hvad der skal til for at give børn de bedste udviklingsbetingelser, derfor er der stor forskel på, hvad man for blot en generation siden troede var god og nødvendig opdragelse til, hvad vi ved i dag . Denne aften vil derfor give et klart indblik i, hvad det er i opdragelsen, vi skal droppe, og hvad vi helt konkret kan sætte i stedet.

Dette foredrag tager udgangspunkt i Fie Hørbys bestseller af samme navn, hvor Fie vil sætte fokus på, hvad det er, vi skal droppe i opdragelsen – og ikke mindst, hvad vi helt konkret kan sætte i stedet. Der vil også være tid til dine personlige spørgsmål. 

Fie Hørby er cand.mag., familieterapeut, forfatter og medstifter af Blackbird 

ADRESSE

Taastrup Kulturcenter
Poppel Allé 12
2630 Taastrup

ARRANGØR
FOF Københavns Omegn
Tlf.: 43 99 90 11
E-mail: info@fof-taastrup.dk
Hjemmeside: https://www.fof.dk

ADRESSE

Taastrup Kulturcenter
Poppel Allé 12
2630 Taastrup

ARRANGØR
FOF Københavns Omegn
Tlf.: 43 99 90 11
E-mail: info@fof-taastrup.dk
Hjemmeside: https://www.fof.dk