Dopha
BILLETPRIS: 220 kr. inkl. gebyr
Dato: fredag D. 29. november '24
Tid: Kl. 20.00
Døre og bar åbner: KL. 19:00
Varighed: 2 x 30 min.
Venue: Taastrup Teater & Musikhus
Pladser: Unummererede siddepladser
  • fredag 29. november '24 KL. 20.00
  • Dopha
    - Akustisk Duo Tour '24

Dophas medvirken i dette års Toppen Af Poppen har inspireret hende til at udgive en dansksproget single ‘Puff’, der udkommer den 7. juni 2024. Fredag d. 29. nov. kan sangen med flere opleves i et akustisk duo-format i Taastrup Teater & Musikhus.

Til sine seneste udsolgte koncerter på Bremen i København, Lille Sal i Musikhuset Aarhus og Turbinen, Randers valgte Dopha at spille support for sig selv. Med sig havde hun kun en akustisk guitar og en masse ufærdige, danske, sange som hun ønskede at spille for publikum.

Det skaber en helt særlig stemning at spille sine sange akustisk for et publikum”. Og netop den stemning ønsker Dopha at skabe til efteråret, når hun tager på akustisk duo-turné sammen med guitarist Nicholas Kincaid på udvalgte danske spillesteder.

Én uudgivet sang betog Jelling ud over alle grænser”, lyder det fra Gaffa i deres seneste koncertanmeldelse af Dopha på Jelling Musikfestival:

Ét uudgivet track er diskografiens måske bedste, og så er den faktisk på modersmålet. En lille kærlighedserklæring til Aarhus og en endnu større til det danske sprog. Fantastisk track, der er at finde hos din digitale streaming-pusher den 7. juni. Det er svært at få armene ned over dette magiske nummer.”

Den tidligere Carl Pris talent-vinder har ikke udgivet musik i et helt år - men har alligevel formået at holde sig relevant med diverse TV-optrædener, en mindre tour i Aarhus, København og Randers, og ikke mindst som deltager i dette års Toppen af Poppen.

At møde idolerne Medina, Anne Linnet og Peter Sommer, som Dopha er vokset op med og altid har set op til, har åbnet en hel ny verden for hende. Dét at høre de andre artister fortolke hendes musik og ligeledes fortolke deres bagkatalog på dansk, har inspireret hende til at afsøge det danske sprog.

I teksten til ’Puff’ er har også sneget sig en lille hilsen ind til ‘Barndommens Gade’ - et Tove Ditlevsen digt som Anne Linnet har skrevet musikken til.

"’Puff’ er inspireret af børneklassikeren ‘Puff, Den Magiske Drage’ og er skrevet ud fra en periode, hvor jeg virkelig havde brug for at connecte med et yngre jeg. Jeg ville finde tilbage til min umiddelbare kreativitet og min barnlige side - som jeg var mere i kontakt med i starten, da jeg skrev musik. Det føltes naturligt, at den her tekst skulle skrives på mit modersmål.”

Dopha har været med i seneste sæson af Toppen Af Poppen og hendes fortolkninger fra programmet har allerede streamet over 700.000 gange. Hun har spillet koncerter landet over, herunder på Roskilde Festival. Den tætpakkede livekalender og flere top 5-placeringer på dansk radio har også medført en kåring som ’Årets Talent’ ved Carl Prisen, en nominering til ’P3 Talent’ og en nominering som ’Årets Nye Danske Livenavn’ ved DMA.

ADRESSE

Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup

ARRANGØR
Taastrup Teater & Musikhus
Tlf.: 43352770
E-mail: billetter@htk.dk
Hjemmeside: https://teaterogmusik.dk/

ADRESSE

Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup

ARRANGØR
Taastrup Teater & Musikhus
Tlf.: 43352770
E-mail: billetter@htk.dk
Hjemmeside: https://teaterogmusik.dk/