Anne Kirketerp - Craft-psykologi
BILLETPRIS: 70 kr. inkl. gebyr
Dato: torsdag D. 21. november '24
Tid: Kl. 19.00
Døre og bar åbner: KL. 18:30
Varighed: 2 timer
Venue: Medborgerhuset
Pladser: Unummererede siddepladser
  • torsdag 21. november '24 KL. 19.00
  • Anne Kirketerp - Craft-psykologi

Hvorfor lytter man bedre med craft i hænderne? Hvad er koblede aktiviteter? Hvorfor er det nødvendigt at være i gang med mindst 5-10 projekter? Hvorfor er det stressreducerende at lave craft?


Det har fået en renæssance at lave ”craft” altså lave noget skabende med hænderne. Uanset om det er strik, broderi, surdej eller syning så har rigtig mange opdaget, hvor dejligt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse” når projektet bare overtager alle tanker.

Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med craft. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien bag?

Hør om 6 års forskning om alle de sundhedsfremmende fordele det har at lave craft. Og hør det videnskabelige argument for. hvorfor det er vigtigt at have 10 projekter i gang samtidig!

Anne Kirketerp viser med sin forskning i craft-psykologi, at arbejdet med hænderne giver børn, unge og voksne trivsel og evnen til at løse problemer, tænke kreativt og samarbejde. Effekterne af at arbejde med craft er blandt andet øget trivsel, positive emotioner, flow, ro og kontrol over opmærksomheden, mening, øget overblik/kompleks problemløsning og øget intelligens. Samt at det lindrer stress og giver ro. 

Oplægsholder

Anne Kirketerp, Håndarbejdslærer, Psykolog, Ph.d. Ophavskvinde til området craft-psykologi og aktuel med en ny bog om emnet.

Læs mere: www.annekirketerp.dk

ADRESSE

Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup

ARRANGØR
Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 4335 2000
E-mail: bib@htk.dk
Hjemmeside: https://bibliotek.htk.dk

ADRESSE

Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup

ARRANGØR
Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 4335 2000
E-mail: bib@htk.dk
Hjemmeside: https://bibliotek.htk.dk