Opera Hedeland -Mini Rigoletto

12. augustkl. 11:00 - 11:45

Torsdag den 12. august 2021, kl. 11.00 slår Opera Hedeland dørene op til årets operabrag for skoleklasser fra 5. klasse og opefter.

”Mini-Rigoletto” versioneres til 45 min. intens opera-drama med forførelser, bortførelser, forbytninger, hævn – og oprigtig, ren kærlighed.

Hertugen af Mantova forfører kvinder ved sit hof – også de gifte af slagsen. Hans hofnar, Rigoletto, håner ofrene for hertugens eskapader, alt imens han holder sin uskyldige, unge datter, Gilda, i skjul derhjemme for det skørlevned, der udfolder sig omkring hoffet.
Herfra udfolder der sig den mest utrolige historie. Dramatisk som ofte i opera, men også oprigtig og uskyldsren – og med en grum afslutning, som vi ikke spoiler her.

Mini-Rigoletto hedder sådan, fordi den oprindelige operas 2 timer er bearbejdet og fortættet til 45 minutter. Ellers er der ikke meget Mini over den: stort orkester, solister og kor, der udfolder handlingen på den 800 m2 store cirkelrunde scene. Forstærket og tekstet på dansk

Undervisningsmateriale af høj kvalitet kan downloades fra www.operahedeland.dk

Billetterne er gratis, og bookes via billetlinket

I tiden op til juleferien introducerer vi Opera Hedelands nye, digitale format med en 45 minutters streaming af et operamesterværk, udfoldet i et adventure-univers med fantastiske visuelle effekter og udfoldelse af et vidunderligt poetisk univers. Et hold af topprofessionelle instruktører og filmhold – sammen med nogle af landets bedste musikere og sangere - står bag denne usædvanlige streaming.

12. august

Hedeland Amfiteater