Mand til mand + talk

22. novemberkl. 13:00

Internetfænomenet og den globale bevægelse #MeToo kom på rekordtid på alles læber, da den i oktober 2017 brød igennem i Hollywood med massive beskyldninger om seksuelle krænkelser i filmbranchen. Siden har den bredt sig til resten af verden og vakt enorm debat om køn og ligestilling.

I forestillingen møder vi Jesper og Peter, to fædre til teenagedrenge. Deres sønner har begge været involveret i krænkende adfærd overfor piger –  den ene søn har deltaget i krænkende adfærd via sociale medier og den anden har deltaget i et kollektivt overfald på en pige. Jesper og Peter har derfor sagt ja til at medvirke i kampagnen ”Kom så, drenge!”, der skal sætte fokus på drenges adfærd overfor piger.  De skal, mand til mand, tale med de unge mennesker om manderoller, adfærd og krænkende adfærd.

I forestillingen ”Mand til Mand” møder de unge to fædre, der begge har drenge, der har krænket en pige. Fædrene skal holde foredrag om ”det der MeToo-halløj” og forsøge at finde ud af, hvorfor de unge dog ikke kan opføre sig ordentligt. Forestillingen er både et fingeret foredrag og en række flashbacks til de to fædres ungdom med fester, kammeratskab og en sidste skoledag, der løber af sporet.  Forestillingen bygger på skuespillernes improvisationer og på grundige snakke med drenge og piger i aldersgruppen. Snakke, synet på de andre køn, sociale medier, krænkelser og humor.

Talk efter forestillingen
Efter Sofie Lindes personlige vidnesbyrd om sexchikane, raser debatten og kvinderne siger fra.  Alle er enige om at der skal ske ændringer.
Er vi måske enige om hvilke ændringer, der skal ske, er det lidt mere ukonkret hvordan der skal ændres og hvem, der skal gøre det hvornår.
Er lovgivning den rette vej? Er det ”nok” at hænge overgrebsmænd ud?

Denne eftermiddag henvender sig til en ny generation af teenagere på vej ind i voksenlivet.
Hvilke roller træder de ind i? Hvem er rollemodellerne? Hvem spejler de sig i?

Undervisningsmateriale: MandTilMand_Undervisning
Forestilling og talk skaber et rum, hvor de unge kan reflektere over identitet, (køns)roller og magt – og stiller spørgsmål til hvordan man(d) kan åbne for sin egen forandring.

Trailer: MandTilMand_Trailer
Interview med Instruktør: InstruktørInterview
Interview med skuespillere: SkuespillerInterview

Sted: Taastrup Teater & Musikhus, Kjeld Abells Plads, 2630 Taastrup
Dato og tid: d. 22. november 2021, kl. 13.00
Målgruppe: Gymnasium
Varighed: 60 min. + efterfølgende talk på max. 60 min.