Eva Smith – Kampen For Retfærdighed

25. oktoberkl. 19:00

Jeg håber, jeg har gjort en forskel' lyder titlen på jurist, professor emerita Eva Smiths erindringer. Mød en af vores fremmeste forkæmpere for retssikkerhed og menneskerettigheder.

Måske er hun den mest markante stemme i Danmark, når både retsstaten og grundlæggende retsprincipper skal forsvares. Og sikke en stemme hun har!

Eva Smith er datter af tidligere justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup, men allerede som ung besluttede hun sig for, at hun ville være sig selv og ikke ministerdatter.

I 1990 blev hun Danmarks første kvindelige juraprofessor og igennem årene har hun aldrig veget tilbage for en offentlig kontrovers, når retssikkerheden og menneskerettigheder skulle forsvares både i Danmark og internationalt.

Kom og mød enestående Eva Smith og hør hende reflektere over sit liv og de kampe, hun har taget. Foredraget vil være en dialog mellem Eva Smith og datteren Cathrine Asmussen over erindringsbøgerne “Jeg håber, jeg har gjort en forskel” og ”Mens tid er”.

Fotograf: Mogens Gabs

Arrangør: Høje-Taastrup Bibliotekerne

Spillested: Medborgerhuset, Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup

Spilledato & tid: Mandag 25. okt. 2021 kl. 19.00 (Dørene til salen åbner kl. 19.00)