UDSOLGT Jan Grarup – Hvor Jernkorsene Gror

12. januar 2022kl. 13:00

Foredrag om livet som fotograf i verdens brændpunkter.

Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Aarhus. Han har i årtier rejst verden rundt flere gange for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer. Hans arbejde afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand fortælle deres egne historier. Og for Jan er fotojournalistikken, det værktøj som fungerer bedst. Glæd dig til at få et enestående indblik i hans fotografering og fortælling i Jan Grarups foredrag.

Jan er blevet hædret med mange prestigefyldte priser og nomineringer, herunder Fem gange årets pressefotograf, fem gange årets foto, to nomineringer til W. Eugene Smith fond for humanistisk fotografering, hele otte World Press Photography Awards, en særlig pris fra Leica Oskar Barnack Award samt mange andre udmærkelser fra Pictures of the Year International og National Press Photographers Association. Han har fire gange udstillet på VISA POUR L'IMAGE og vundet VISA D'OR for hans dækning af Darfurs humanitære krise.

Jan Grarup har udgivet en række bøger, herunder ”Hvor Jernkorsene Gror” og ”Then There Was Silence”.

Hvor jernkorsene gror

I dette foredrag tager Jan Grarup os med helt ind bag facaden. Fra han som ung fotograf dækker sin første konflikt, over sit misbrug af alkohol og stoffer, diagnosticeringen med PTSD og livet som ene forældre for tre børn efter ekskones død til en verden som prisvindende international krigsfotograf. Foredraget er en tour de force, med dybt personlige historier og private billeder, der aldrig tidligere er blevet vist, af en af verdens bedste krigsfotografer.

Sted: Taastrup Teater & Musikhus, Kjeld Abells Pl. 2630 Taastrup
Dato og tid: d. 12 Januar 2022, Kl. 13:00