Workshop: Poetry Slam udsolgt

20. november kl. 8:45 - 15:45

UDSOLGT

Tag eleverne med til en danskfaglig skriveworkshop, der har litteratur, sprog, mundtlighed og konkurrence som omdrejningspunkter

Eleverne lærer at skrive sjove digte og finurlige tekster af dansk poetry slams guru Peter Dyreborg.

Workshoppen består af show, kreativ skrivning og træning i performance. Alle elever skriver, og alle læser op i mindre grupper. De bedste elever/dem der har lyst, slutter af med at optræde for hele klassen.

Det bliver sjovt, men sikkert også en smule skræmmende. Men det handler om at udtrykke sig og lære at bruge sproget, både for sjov og for alvor.

Peter Dyreborg er digter og professionel poetry slammer. Han var med, da poetry slam kom til Danmark i 1999, og han har udgivet syv bøger, senest digtsamlingen “Visitkort” i 2018 og fagbogen “101 poetry slam ideer” i 2019. Han er desuden tilknyttet Det Kongelige Teater, og han er også fast underviser på Brønderslev Forfatterskole for unge.

Fag: Dansk
Læringsmål:
Eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur/æstetiske tekster.

Eleven kan følge regler for kommunikation i overskuelige formelle og sociale situationer.

Eleven får udvidet sin genreforståelse og ny viden om både poetry slam, litteratur og sprog.

Eleven får nye kompetencer inden for performance og mundtlighed.

Fokus på kreativ skrivning, leg med sproget, og lysten til både skriftlig og mundtlig udfoldelse.

Målgruppe: 8.-9. klasse
Dato og tid: Onsdag d. 20. november 2019, 8:45-12:00 eller 12:30-15:45