Vores Kvarter, Workshop med Sandra Schwarts

7. september kl. 11:34 - 13:30

Vestegnens kulturuge 2020 har fået temaet: ”Kultur starter fællesskaber” og nu har din klasse muligheden for at være med til at fortælle de bedste historier. Og de får hjælp fra Sandra Schwarts, der har skrevet over 40 bøger for børn.

På bibliotekerne laver vi projektet: ”Vores kvarter”. Det handler om vores fælles fortællinger om de offentligt tilgængelige steder, som er sjove, seje eller hyggelige i kommunen, og det er her, vi skal bruge jeres hjælp. Vi skal nemlig arbejde med de steder, som betyder noget for eleverne.

Elevernes fortælling vil indgå i en udstilling, hvor også voksne og folk fra lokalhistorisk arkiv bidrager. Sammen skal vi have skabt en fantastisk udstilling, hvor vi opdager stederne fra nye perspektiver. Det bliver en udstilling med billeder og fortællinger fra alle tre parter, Udstillingen vil kunne ses på biblioteket i hele vestegnens kulturuge og elevernes historier vil nå ud til mange borgere.

Sandra Schwarts har blandt andet skrevet serien ”Et strejf af magi”, ”Kaptajnen og Bolsjeprinsessen” og ”serien ”Kopien”. Derudover er det også hende, der står bag historien til børnenes u-landskalender. På workshoppen lærer eleverne, hvordan man bygger en god fortælling op, og hvordan man formulerer sig klart og spændende med et begrænset antal ord.

Dagens program vil desuden involvere en fernisering af udstillingen, hvor borgmesteren vil sige et par ord og takke eleverne for deres bidrag.

Dagens program:
9.30-11: workshop for 1 klasse
11.15-11.45: Reception med tale fra borgmesteren
12-13.30: workshop for 1 klasse

Forberedelse:
før workshoppen skal I have udvalgt yndlingssteder og taget billeder af dem. (Inspirationsoplæg til dette eftersendes)

Dato og tid: 7. september 11.45-13.30
Hvor: Taastrup bibliotek, Taastrup Hovedgade 86, 2630 Taastrup