Vinterbogen

1. februar 2020 kl. 0:00 - 29. februar 2020 kl. 0:00

Læs og vind en forfatter

Vinterbogen er en årlig kampagne på børnebibliotekernes hjemmeside Biblo.dk. Kampagnen er målrettet skolernes 1.- 6. klasse. Formålet med Vinterbogen er at få så mange skoleklasser til at læse og dele deres oplevelser med hinanden, så andre elever kan blive inspireret til også at læse. Undersøgelser af børns læsevaner viser nemlig, at børn gerne vil inspirere og inspireres af hinanden gennem gode anmeldelser og anbefalinger. Kampagnen sætter fokus på nye og anderledes metoder til at (gen)finde børns læselyst.

Der kan vindes et klassebesøg af en forfatter eller illustrator.

Vi disker op med emnelister og bogpakker, som I kan komme og låne. Bøgerne vil være tilpasset klassetrinnet.

Fag: Dansk
Læringsmål:
• Eleven kan læse enkle tekster sikkert og bruge dem i hverdagssammenhænge
• Eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster
• Eleven kan følge regler for kommunikation i overskuelige formelle og sociale situationer

Desuden fokus på lystlæsning, genreforståelse og inspiration.

Målgruppe: 1.-6. klasse
Dato og tid: Februar 2020
Hvor: Bogpakker kan bestilles til afhentning på Taastrup og Hedehusene bibliotek
Tilmelding: bibskoler@htk.dk