Kulturcenter-neg Lipperts-neg Logo_Bredformat_Hedehuset_Negativ-300x158

Vikingetiden set fra Sydsjælland og Møn

30. august kl. 19:30

GRATIS

I de senere år er der fundet mange spor efter vikingerne i Sydsjælland og på Møn. Dels er der mange detektorfund, og dels er der udgravet to anløbspladser på Næs og i Vester Egesborg. Foredraget vil handle om de seneste års fund.

I mange år har arkæologiske spor efter vikingetiden været særsyn på Sydsjælland og Møn. Dette har i de senere år ændret sig meget. Der indleveres nu mellem 1000 og 2000 fund til Museum Sydøstdanmark om året, ikke mindst detektorfund. Der er desuden udgravet to anløbspladser på Næs og i Vester Egesborg med spor af produktion af hør, jern og tekstiler. Vester Egesborg er den største og rigeste arkæologiske lokalitet i Sydsjælland og den peger både i retning af stomandsmiljøet og fjerne forbindelser.

Der er gratis entré!

30. august