Kulturcenter-neg Lipperts-neg Logo_Bredformat_Hedehuset_Negativ-300x158
SØG EFTER EVENT GENRE

• Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vallø Borgring (Foredrag) – Tværpilen

8. november kl. 19:30

GRATIS

Vallø Borgring syd for Køge er kommet i familie med landets øvrige vikingeborge, der alle hører til Harald Blåtands regeringstid. Kom og hør de seneneste nyheder, fortolkninger og teorier.

For et par år siden blev det bevist, at Borgring vest for Køge er en blandt flere geometrisk udlagte borganlæg fra Danmarks vikingetid. Den indskriver sig i et eksklusivt selskab, der også tæller Trelleborg, Nonnebakken, Fyrkat og Aggersborg. Samlet set hører de til i Harald Blåtands regeringstid og er blevet henført til kongens markering af sin magt. Vallø Borgring er den 5. ringborg i Danmark, og fra sommeren 2016 er der iværksat et 3-årigt forskningsprojekt, der gennem udgravninger indeni og omkring borgen skal vise, hvilken rolle den har spillet på Østsjælland.

Forskningsleder ved Museum Sydøstdanmark Jens Ulriksen  fortæller om både udgravningerne fra 2016 og 2017, og sætter Borgring ind i en - foreløbig - sammenhæng med vikingetidens samfund

GRATIS

Lipperts