Tvind – The Musical

7. april 2019 kl. 16:00

Begivenhed Navigation

Tvind – ”The Musical”

En fortælling om en tid, hvor fællesskabet fyldte for meget, til en tid, hvor fællesskabet fylder for lidt.

Året er 1972 – USA's præsident, Richard Nixon, besøger Kina og møder Mao Zedong. Mogens Glistrup stifter Fremskridtspartiet. Roskilde Universitetscenter (RUC) åbner. Anker Jørgensen bliver statsminister; Danmark siger ”JA” til EF; Bowie udgiver Ziggy Stardust, og i biograferne har den første Godfather-film verdenspremiere …

I årene inden har Mogens Amdi Petersen startet Den Rejsende Højskole og samme år Det Nødvendige Seminarium, der senere skal blive til det verdensomspændende imperium, Tvind.

70’erne var en tid med systemændringer, tankeeksperimenter, nye undervisningsformer – en udfordring til det etablerede samfund og opfordring til radikale ændringer. Tvind var et socialt projekt i en tid, hvor man sagde Os, Vi, Sammen, i stedet for Mig, Mig, Mig. Hvor individet kun var det nødvendige tandhjul i fællesskabets maskine.

”Fællesøkonomi gør os stærkere som gruppe og derfor stærkere som individer. Fællesøkonomi fjerner hierarkiet. Jalousi. Smålighed. Egoisme. Fråseri. Fællesøkonomi skaber fokus. Sammenhold. Og vigtigst af alt mulighed for at gøre det umulige,” siger Anne i forestillingen.

Tvind – ”The Musical” vil gerne anerkende alle de dedikerede mennesker, der kæmpede for at skabe en bedre verden. Dem, som vitterligt troede på, at hvis de gjorde en aktiv indsats, så ville de sammen kunne ændre verden.

Men hvad skete der egentlig med alle dem, der troede på fælleseje, gruppepres og ingen hensyntagen til jeg’et? Gik de til grunde i sammenholdets mantra?

”Vi er ikke mærkelige. Vi er bare dedikerede,” som Lasse siger i forestillingen.

Spilledato & tid: 7. april 2019 kl. 16.00 (dørene åbner kl. 15.00)

Billetpris: 165 kr. + gebyr

Pladser: Unummererede siddepladser