Sommerbogen

1. juni 2020 kl. 0:00 - 30. juni 2020 kl. 0:00

Begivenhed Navigation

Fyr op under læselysten i sommerferien med inddragende oplæg og landsdækkende kampagne.

Sommerbogen er et landsdækkende læseevent for børn mellem 7-14 år. Børnene deltager på folkebibliotekernes fælles hjemmeside for børn, www.biblo.dk. Når de har skrevet tre anmeldelser i perioden, får de en bogpræmie.

For at kickstarte ”Sommerbogen” inviterer vi til den helt store bogdag, hvor vores børnebibliotekarer vil komme med gode anbefalinger til sommerlæsning. Der vil være fokus på den enkelte elevs ønsker, og de vil selv indtage en aktiv rolle i løbet af dagen.

Sommerbogen har parallelt en skolekonkurrence for 4., 5. og 6. klassetrin, hvor læreren efter sommerferien indberetter elevernes anmeldelser.

Sommerbogen er en god lejlighed til at kickstarte børnenes sommerferieaktiviteter og understøtte lystlæsningen.

Fag: Dansk
Læringsmål:
• Eleven kan læse enkle tekster sikkert og bruge dem i hverdagssammenhænge
• Eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster
• Eleven kan følge regler for kommunikation i overskuelige formelle og sociale situationer
Fokus på lystlæsning, genreforståelse og inspiration.

Målgruppe: 2.-6. klasse
Dato og tid: juni 2020
Hvor: Taastrup Bibliotek, Taastrup Hovedgade 86, 2630 Taastrup og Hedehusene Bibliotek, Hovedgaden 516B, 2640 Hedehusene
Tilmelding: bibskoler@htk.dk
Varighed: ca. 2 timer

En del af Kulturpakken for alle skoler i Høje Taastrup Kommune.

Start:
1. juni 2020 kl. 0:00