• Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST // Sigurd fortæller om Genforeningen

25. martskl. 9:00

---- OBS------
Kære gæster

For at forebygge spredning af smitte med coronavirus har Høje-Taastrup Kommune d. 11. marts besluttet at udskyde eller aflyse alle arrangementer, hvor Kulturhusene, Bibliotekerne eller Taastrup Teater & Musikhus er arrangør til og med 31. marts 2020.

Hvis det ikke er muligt at flytte det enkelte arrangement frem, er vi desværre nødsaget til at aflyse det. Vi arbejder på at finde en løsning.

Har du billet til et af vores arrangementer i marts, vil du blive kontaktet direkte på mail eller telefon hurtigst muligt.

Tak for jeres forståelse.

-----------

I 2020 markerer Sigurd Barrett 100-året for Genforeningen med 100 koncerter i hele landet.

Med sin indlevende, humoristiske og fagligt velfunderede udgangspunkt, formidler Sigurd Barrett historien om Genforeningen til børn og voksne i hele Danmark.

Indtil 1920 var området syd for Kolding en del af Tyskland og præget af nationale konflikter. Men i 1920 resulterede en internationalt overvåget folkeafstemning i, at den daværende grænse blev flyttet 50 km sydpå, hvor den ligger i dag. Dermed blev Sønderjylland genforenet med Danmark. Det blev fejret i hele landet, hvilket man den dag i dag kan se fysiske beviser på over hele landet i form af 584 genforeningssten.

Grænseforeningen og Sigurd Barrett formidler historien om Genforeningen i et nutidigt perspektiv gennem koncerter i hele landet. Ved at markere 100-året husker vi hinanden på, at kulturforskelle og ’dem’ og ’os’ kan vendes til et ’vi’.

Dato og tid: d. 25. marts kl. 9
Hvor: Taastrup Teater og Musikhus, Kjell Abells Plads 1, 2630 Taastrup