Musikstafetten -med Danmarks Underholdningsorkester

12. november kl. 0:00 - 26. november kl. 0:00

I Musikstafetten lærer børnene om instrumenter, komponister, melodi og rytme. De lærer at lytte til musikken, skabe og udføre den i henhold til fælles mål for faget musik.
Til slut inviteres de til en koncert med fantastisk musik skrevet af store klassiske komponister og – ikke mindst af børnene selv - spillet af Danmarks Underholdningsorkester kyndigt guidet af Tante Musika alias sanger, skuespiller og forfatter Christine Skou (kendt fra bl.a. Kaj & Andrea og mange års erfaring som sangpædagog og musikformidler).

Der er fokus på musikoplevelse og instrumentkendskab. Eleven kan lytte opmærksomt til musik, eleven har viden om aktiv lytning, eleven kan genkende klangen af og navngive forskellige typer af instrumenter og eleven har viden om forskellige typer af instrumenter.

Forløbet i Musikstafetten består af 3 dele. Der skal afsættes 3 lektioner på skolen med egen lærer og en workshop-dag i Medborgerhuset. Forløbet afsluttes med en koncert på Taastrup Teater og Musikhus.

Indhold:
Undervisning på skolen: Tre videooplæg af max. 15 min med tilhørende undervisningsmateriale. Hver video introducerer en skolelektion, og klassen anbefales at arbejde med emnerne i det, der svarer til 1 lektion om ugen.

Workshop i Medborgerhuset: Workshop med Tante Musika, hvor klasserne øver deres kompositioner og sange, de skal spille og synge til koncerten. De øver sammen med Christine Skou og klassernes lærere – og bliver introduceret til den kommende koncert med Danmarks Underholdningsorkester.

Koncert på Taastrup Teater og Musikhus: Det hele kulminerer med en koncert for de medvirkende klasser, hvor børnene er aktive deltagere med sang og stomp. De spiller og synger sammen med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika, hører instrumenter og musik, og oplever deres egne kompositioner blive til en del af et gennemkomponeret værk - skabt til lejligheden sammen med en af Danmarks førende komponister.

Undervisningsmaterialet hentes i pdf herunder.

Fag: Musik
Målgruppe: Indskoling
Dato og tid:
Workshop i Medborgerhuset -Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup: d. 12/11, 13/11, 18/11, 19/11. Alle dage kl. 8.30, 10.30 eller 12.30
Koncert på Taastrup Teater og Musikhus -Kjell Abells Plads 1, 2630 Taastrup: 26/11, kl. 9.00, 10.30 eller 12.00

Pris: 35 kr. pr. billet ex. moms

Tilmelding: carinazi@htk.dk. Send en mail med skolens navn, EAN nummer, CVR nummer, samt billetantal i alt og hvilken klasse. Husk også at skrive dato og tid på hvilken workshop og koncert i ønsker at booke.

Varighed: 3 lektioner på skolen med egen lærer, 90 min. workshop med Tante Musika og 60 min koncert med Danmarks Underholdningsorkester.

Introduktion fra Tante Musika

Musikvideoer til undervisniningen (kode: Musikstafet)

Video 1 undervisningsmateriale

Video 2 undervisningsmateriale