Læselyst

1. september kl. 0:00 - 30. september kl. 0:00

Vi booster elevernes nødvendige læsekompetencer og skaber grobund for lystlæsning.

Tag eleverne med på besøg på biblioteket, hvor de vil blive præsenteret for en række gode bøger til deres alder og læseniveau. Blandt de præsenterede bøger, vælger de hver en bog, de skal læse i løbet af de efterfølgende 14 dage. Derefter besøger de igen biblioteket, hvor vi skal snakke om de læste bøger.

Tanken er ikke, at de skal analysere, skrive anmeldelse eller referere bogen. Vi fokuserer på læseoplevelsen og den helt særlige oplevelse som man kan få ved at læse en god bog.

Eleverne inviteres efterfølgende til et forfatterbesøg, der vil ligge i november 2019.

Fag: Dansk
Læringsmål:
• Eleverne kan læse enkle tekster sikkert og bruge dem i hverdagssammenhænge.

• Eleverne kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur.

• Vi ser desuden på genreforståelse, biblioteksbrug, læselyst.

• Øgede læsekompetencer styrker eleverne i alle fag.

Målgruppe: 6. klasse
Dato og tid: september 2019
Hvor: Taastrup bibliotek, Taastrup Hovedgade 86, 2630 Taastrup og Hedehusene bibliotek, Hovedgaden 516B, 2640 Hedehusene
Tilmelding: bibskoler@htk.dk