Kroppedal-Mellem himmel og jord

1. september 2020kl. 0:00 - 1. juli 2021kl. 0:00

Gratis

Den danske astronom Ole Rømer berigede naturvidenskaben med sin epokegørende opdagelse af ”lysets tøven”. I løbet af sit liv beskæftigede han sig med mange andre emner og opgaver, der var med til at præge samfundsudviklingen i 1600-tallets Danmark.

I en dialogbaseret rundvisning bliver eleverne introduceret til 1600-tallet og hører om Ole Rømers liv og hans arbejde for den danske og den franske konge. Vi forklarer om hans opdagelse af lysets tøven, men giver også eleverne mulighed for både at se og prøve nogle af de instrumenter, som Ole Rømer udviklede til at undervise i astronomi. Derved kædes astronomi, Ole Rømer og Danmarks historie sammen og gøres levende og relevant for eleverne.
Forløbet kan afsluttes med en tur gennem skoven til det sted, hvor Ole Rømer havde sit landobservatorium. Det ligger ca. 500 m fra museet.

Fag: Fysik/kemi, Historie, Natur/teknologi
Målgruppe: 4. – 10. klasse