Kroppedal-Fyrsten fra Ishøj

1. september 2020kl. 0:00 - 1. juli 2021kl. 0:00

Gratis

Fyrsten fra Ishøj er en udstilling som Kroppedal Museum har på Bredekærgård i Ishøj. Udstillingen viser en fyrstegrav fra romersk Jernalder, med mange fine genstande der giver et indblik i den absolutte elite fra perioden samt kontakter til Romerriget.
Ved et besøg på Bredekærgård vil eleverne få aktiveret deres nysgerrighed, så de selv gør sig tanker om, hvordan samfundet har set ud i jernalderen. Graven er et unikt fund og fortæller noget om hvordan en person af høj status har levet, og hvordan han døde. Fundet er velbevaret og kan derfor give en masse viden, der strækker sig fra Torslunde i Ishøj, hvor graven blev fundet, til militæret i Romerriget. Samtidig skal vi kigge på fund fra hverdagslivet i jernalderen og tale om hvordan de fleste mennesker har levet for næsten 2000 år siden.

Fag: Historie
Målgruppe: 3. – 5. klasse