• Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hyggelig Weekend: De dødes dag, workshop med Høje Taastrup Billedskole

2. november kl. 10:00 - 12:30

I Mexico har de en festdag, som hedder De Dødes Dag. Det er årets største højtid og den dag, hvor de døde kommer på besøg. Legenden siger, at himlens porte åbner ved midnat, og at døde sjæle besøger deres kære på jorden.

Natten tilbringer mange mexicanere på familiens gravsted, som udsmykkes med blomster, vokslys og fotografier og i de mexicanske hjem dækker man offerborde til familiens døde med særlige ting, der hører højtiden til: De Dødes Brød, chokolade og sukkerkranier. Kranier er symbol på liv og død. Sukkerkranierne er ikke mørke og morbide; de er farverige, lunefulde og muntre, undertiden endda humoristiske.

Kunstnere har brugt kraniet, som et kunstnerisk motiv i århundreder.
På workshoppen skal vi lave sukkerkranier af pap, som skal dekoreres med blomster, geometriske figurer, mønstrer, stjerner, prikker - alt sammen inspireret af mexicansk folklore. Vi bruger genbrugsmaterialer blandet med perler, piberensere og mange flere ting.

Sted: Medborgerhuset, Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup
Dato og tid: d. 2.november 2019 kl.10-12.30