Forfattermøde: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

16. martskl. 19:00 - 21:00

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om sin bog "Margrete 1" - et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra.

Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen. Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete 1 rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred.

Glæd dig til at høre om det gribende psykologiske portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed, drift, kærlighed, tro og overtro.

Arrangementet er et samarbejde mellem Bibliotekerne og AOF Vestegnen.

16. marts

Hedehuset