Forfatterforedrag med Ditte Wiese

10. februarkl. 10:00 - 11:00

Kom og hør Forfatteren Ditte Wiese fortælle om sine bøger, sit forfatterskab og andre stærke fortællinger. Ditte skaber en dialog om, hvordan (især dansk ungdoms-) litteratur kan sætte ord på din egen verden og vise, at du ikke er alene. Eller give indblik i andres verden. Der er altid andre, og som minimum en forfatter, der har tænkt noget, der minder om det, du slås med.

Ditte er forfatter til bogen ”Og så drukner jeg”, der tager fat i den præstationskultur, der er blandt unge. Det er en anmelderrost bog, der har ramt mange unge lige der, hvor det gør godt og ondt. Bogen handler om Josephine, der har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt. Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret.

Ditte Wiese har desuden skrevet bogen ”Provinspis”, der handler om Ida, der lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør. Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.
Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende ... er en selv?
En bog om at finde et ståsted, når man er i frit fald.

Sted: Taastrup Bibliotek, eller Medborgerhuset – nærmere info følger
Dato og tid: 10. februar 2021, kl.10-11