• Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag v. gigtforeningen; Spiller tarmflora en rolle ved gigtsygdomme?

16. september kl. 17:00

DKK75 - DKK100

Vil du gerne blive klogere på tarmbakteriers betydning for inflammatoriske gigtsygdomme? Så kom og oplev læge og ph.d. studerende Maja Skov Kragnæs ved Reumatologisk Afd. på OUH fortælle om den nyeste viden på området.

Visse sygdomme, som f.eks. leddegigt, rygsøjlegigt og psoriasisgigt opstår, fordi immunforsvaret ”misforstår” sin opgave og begynder at angribe kroppens raske celler. Forskernes nyeste teorier går på, at årsagen kan findes i sammensætningen af tarmens bakterier.

I et nyt projekt ”FLORA-studiet”, som er støttet af Gigtforeningen, vil Maja Skov Kragnæs gennemføre nye undersøgelser med metoder, der aldrig før har været brugt på gigtpatienter.

Du kan læse mere om forskningsprojektet FLORA på hjemmesiden www.gigtforskning.dk.

Der serveres en sandwich og vand i pausen.

Sted: Medborgerhuset, Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup
Dato og tid: d. 16. september 2019, kl. 17.
Pris: 75/100 kr.

DKK75 - DKK100