Kulturcenter-neg Lipperts-neg Logo_Bredformat_Hedehuset_Negativ-300x158
SØG EFTER EVENT GENRE

• Denne begivenhed er allerede afholdt.

En forårstur i musikkens “GADE” – Høje Taastrup Seniorkor & Trio Lethra

21. april kl. 15:00 - 17:00

Begivenhed Navigation

Den 21. april bliver Koncertsalen i Taastrup Kulturcenter fyldt med smukke stemmer, når Høje Taastrup Seniorkor og Trio Lethra fejrer 200 året for den kendte danske komponist Niels W. Gade.

Her vil koret og trioen spille og synge mange af de kendte sange.

Læs meget mere om Høje Taastrup Seniorkor her: http://hoejetaastrupseniorkor.dk/

Niels W. Gade

Niels Wilhelm Gade (født 22. februar 1817 i København, død 21. december 1890 sammesteds), i Danmark normalt kaldet Niels W. Gade, var en dansk komponist, dirigent og organist. Gennem mere end fyrre år var Gade den dominerende skikkelse i dansk musikliv. Hans mest kendte værk er Elverskud.

I forbindelse med udbruddet af den dansk-tyske krig i 1848 blev Gade tvunget til at vende hjem til Danmark, da han ellers risikerede at blive indkaldt til kommunalgarden i Leipzig. Hjemme i København blev Gade gift med komponisten J.P.E. Hartmanns datter. De to komponister stiftede inspireret af Mendelssohn Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Gade var leder af Musikforeningen med dets store kor, der blandt andet sang Gades mange korværker. Som ældre rejste han meget ofte til Tyskland, England og Holland for at dirigere. Gade levede af indtægterne fra sine værker og af at være organist i Holmens Kirke.

Niels W. Gade regerede næsten enevældigt det danske musikliv i anden halvdel af 1800-tallet. Efter Gades død i 1890 blev Carl Nielsen den førende komponist.

Niels W. Gade er stadig en verdenskendt komponist, og der indspilles jævnligt nye plader med hans musik i Danmark og i udlandet. De kendteste værker er Symfoni nr. 1 i c-mol, Elverskud og sangene Paa Sjølunds fagre Sletter samt Grøn er vårens hæk. Han skrev også balletmusik, orgelmusik og en række meget populære korværker.

Billetter

Billetprisen er 70 kr. (Kaffe, te og kage er inkluderet i prisen)

Billetter kan købes online via knappen 'Køb billet' ude til højre.

Til sidst har man også mulighed for at købe billetter på Ældre Sagens kontor, Espens Vænge 44, fra torsdag d. 16. marts 2017 i kontorets åbningstid tirsdag og torsdag kl. 10.00-12.00.

Taastrup Kulturcenter
Poppel Allé 12