Fernisering på udstillingen #Childmothers

2. marts kl. 13:00 - 28. marts kl. 16:00

Kunstforeningen Humlen afholder fernisering på Fotoudstillingen childmothers, med foto af den internationale fotograf Pieter Ten Hoopen.

#Childmothers udstillingen Portrætterer 17 piger der er blevet mødre i alderen 12 -15 år De kommer fra Bangladesh, Burkina Faso, Haiti, Jordan og Zambia.
I udstillingen fortæller de med egne ord deres rørende historier om, hvordan utilstrækkelig viden, tvang eller begrænsede valgmuligheder i livet er årsag til deres nuværende situation. Men de fortæller også om deres glæder, håb og drømme -på egne og deres børns vegne.

#Childmothers omfatter fotoudstillingen, en webplatform (childmothers.org) samt bogen “#Childmothers”, som fortæller 17 pigers historier om at blive mor som barn” med indledning af H.K.H. Kronprinsesse Mary. Bogen omfatter pigernes fulde historier og giver en kort indføring i de emner, der relaterer sig til pigernes situation.
Plan International og UNFPA er initiativtagere og har i samarbejd med den internationale fotograf Pieter Ten Hoopen skabt #Childmothers udstillingen.

#Childmothers udstillingen understøtter FN’s Verdensmål 3 og 5.
Ved ferniseringen kommer UNFPA og fortæller om tilblivelsen af udstillingen og kommer blandt andet ind på Plan Danmarks - og UNFPAs arbejde samt Fotografen Pieter Ten Hoopen.
Udstillingen havde verdenspremiere i Rigsdagsgården ved Folketinget i København i 2016 og har siden været vist i Sverige, Finland, Norge samt i Palais des Nations i Geneve. I Danmark har udstillingen været vist på Nordkraft, på Kvindemuseet, i DGI-byen og senest i november 2018 på Dokk1 i Aarhus.
Se filmen( 2,15 min) om tilblivelsen af #Childmothers med fotografen Pieter Ten

Hoopen:

Pieter Teen Hoopens hjemmeside http://www.pietertenhoopen.com/about.html
Tidligere Anmeldelser på udstillingen:

Sted: Hedehuset, Hovedgaden 371A, 2640 Hedehusene

Dato og tid: Udstillingen vises 1. marts -28. marts

Fernisering d. 2. marts kl 13.

Start:
2. marts kl. 13:00