Fernisering – Akvarelgruppen HØJVANDE

12. november kl. 19:30

Akvarelgruppen Højvande blev etableret i 2012. Højvande er en sammenslutning af anerkendte akvarellister, som alle nærer forkærlighed for akvarellens kvaliteter – men med vidt forskellige udtryksformer.

Akvarelgruppen Højvande ønsker at sætte fokus på akvarelmalingen som selvstændig kunstform, samt at tydeliggøre akvarellens kvaliteter: det lette – og i udførelsen: det uforudsigelige, som opstår i vandets og farvernes samspil.

Akvarelgruppen Højvande håber igennem fælles udstillinger at være en øjenåbner for akvarellen i Danmark som andet og mere end forhåndsskitser og illustrationer.

I spændingsfeltet mellem "vandets vandring" og farvepigmenterne opstår der ofte uforudsigelige reaktionsmønstre i mødet på papiret. Dette spændingsfelt udfordrer Højvandes kunstnere i deres søgen efter et personligt udtryk.

Akvarelgruppens forskellige temperamenter viser den diversitet og dynamik, som "vandets vandring" afspejler gennem Højvandes udstillinger.

Poul Anker: Uddannet grafisk designer på Danmarks Designskole.

Jeg ønsker mine billeder skal være åbne, men også overraskende med plads til beskuerens egne oplevelser.

Der skal være rum til at “vade” ind i akvarellens våde verden.

Karin Lykke Groth: Uddannet på Kunstakademiet i København, 1994

Legen med vand, pensel, pigment – og mere vand! – holder aldrig op. Derfor har akvarel været min foretrukne udtryksform i 20 år. Jeg søger bevægelse i mine motiver: At understrege øjeblikkets indtryk, kroppen i bevægelse, lysets skiften i landskabet og blomstens duft.

Julia Kiy: Akvarel har været mit foretrukne medie hele mit liv, både alene og blandet med andre materialer som tusch, voks og tørpastel. Mine motiver veksler mellem naturen, det levede liv og mennesker i færd med et eller andet. Lys, farve og vejrskift interesserer mig, men også provokationer som ulighed og uretfærdighed.

Marie Duedal Nielsen: Jeg er uddannet billedkunstlærer. Jeg har arbejdet med forskellige medier, men er hver gang vendt tilbage til akvarellen. Jeg kan lide dens lette transparens og det uforudsigelige i mødet mellem farver og vand. Motiverne finder jeg i mine hjemlige omgivelser, på rejser: landskaber, huse, mennesker eller stilleben.

Gunilla Rosenberg: Uddannet på Konstfackskolan i Stockholm 1975-77 og Hoved­skouds Målarskola i Göteborg 1978. Jeg finder gerne dramatiske vinkler – hvad enten det drejer sig om motiver med kroppe af mennesker og dyr – eller landskabsmotiver, hvor de svenske klipper står i stærk kontrast til de danske marker.

Alice Thomsen: Gerlesborgskolan i Sverige er et af de steder jeg har modtaget undervisning. Jeg maler ofte de hurtige ekspressive akvareller der fanger øjeblikket – og maler desuden lag på lag med pigmenterne – eksperimenterer med trykteknikker – samt det enkelte minimalistiske billede.

Jeg iagttager konstant mine omgivelser land – by – mennesket – dufte – en sætning – farver og lyset hvilket giver mig ideer til mine motiver.

Steen Vraasø: Uddannet reklametegner og Folkeskolelærer. STJERNESTUNDER for mig er, at sidde under Sydens sol med udsigt til bjerge, pinjer, cypresser, oliventræer og forsøge at indfange en sansemættet stemning med vægt på lys og skyggevirkninger. Her henter jeg primært mine motiver, men også fra mere hjemlige himmelstrøg i Nordens klare lys finder jeg inspiration til mine akvareller.

Udstillingsperiode: mandag d. 12. november - Torsdag d. 13. december

Udstillingen er åben Mandag-torsdag: 8.30-22.00 - Fredag: 8.30-15.00 Herudover åbent efter aftale

Taastrup Kulturcenter
Poppel Allé 12