Driving Miles på Medborgerhuset

18. april 2020 kl. 19:30

Miles Davis, en skrothandler, en chauffør med en gammel Cadillac, fire jazzmusikere og én skuespiller

Kom og oplev Henning Mankells H.C. Andersen´ske forestilling ”Driving Miles” på Medborgerhuset i Taastrup d. 18. april i 2020. Forestillingen har spillet med stor succes på Dramaten i Stockholm og Göteborgs Stadsteater. Driving Miles er fortællingen om mødet mellem “den jævne mand” og kunsten. Et klassisk motiv, og samtidig en poetisk, dybt personlig og nuanceret hyldest til kunstens og musikkens kraft.

Fortællingen er baseret på mødet mellem jazzlegenden Miles Davis og chaufføren Svein Åge Johansen, der mødes under en jazzfestival i Molde lufthavn. Miles bliver hentet af en limousine med chaufføren Svein Åge bag rattet. “Do you know who I am?” spørger Miles Davis. “Yes” svarer Svein Åge. “Do you like my music?” spørger Miles. Kort og kontant svarer limousinechaufføren “No”. Miles har truffet et menneske, som hverken lyver, lefler eller smigrer. Næste gang Miles kommer til Norge kræver han, at Svein Åge som sin chauffør, og som kilometertælleren kører derudaf udvikles et livslangt venskab.

Det er et stærkt team, som er samlet om denne forestilling bestående af instruktør Vigga Bro, dramatikeren Anna Bro samt skuespiller Hans Henrik Clemensen. Musikken leveres af fire unge jazztalenter: Anders Malta, Cornelia Nilsson, Rune Fog-Nielsen, og Zier Romme Larsen.

Citat fra forestillingen: “The Big Bang var i B-dur. Miles Davis´ foretrukne toneart. Jeg tror, at han havde kunnet li´ det. Alt blir født i B-dur. Livet fødes, og døden fødes, og musikken fødes i samme toneart. Jeg tror det er vigtigt. Universet blev skabt og en stor musiker, der hed Miles Davis døde - i samme toneart.”

Spillested: Medborgerhuset, Taastrup  Hovedgade 71, 2630 Taastrup

Spilledato & tid: 18. april 2020 kl. 19.30 (Dørene til salen åbner kl. 19.15)

Billetpris: 75 kr. + gebyr  (Billetsalget stopper 15 min. før showstart)

Pladser: Unummererede siddepladser