SØG EFTER EVENT GENRE

Ann Mariager – Inga Binga

12. marts kl. 14:00 - 16:00

Tilbring 6 hyggelige eftermiddage med foredragsrækken

Sjette og sidste foredrag er med Ann Mariager, som fortæller Inga Arvads spændende livshistorie, baseret på hendes bog om den danske kvindes skæbne.

Det er 100 år siden, at en af USAs største præsidenter. John F. Kennedy kom til verden 29. maj 1917, og en af de kvinder, der gjorde størst indtryk på ham i de unge år, var dansk.

Ann Mariager fortæller den spændende historie om Inga Arvad, dansk skønhedsdronning og journalist, som var John F. Kennedys elskerinde under 2. verdenskrig. Hendes fortid som journalist i Tyskland vakte mistanke hos faderen, Joe Kennedy Sr., en af USAs mest indflydelsesrige mænd, som kontakter FBI. Det amerikanske forbundspoliti forfølger Inga nådesløst, men Inga og JFK fortsætter affæren, også selv om han bliver forflyttet. Til sidst må parret dog bryde.

Fra sin post i Stillehavet skriver John F. Kennedy, at Inga har været “det største lyspunkt” i hans liv. De mødtes siden i Hollywood. Arvad trak sig fra offentligheden, fordi nazi-rygterne blev ved med at dukke op. Hun giftede sig med en skuespiller, men havde altid et foto hængende af Kennedy i sit soveværelse. Ann Mariagers foredrag er krydret med masser af billeder fra Arvads eventyrlige liv.

AOF byder på kaffe og kage i pausen.

Dette foredrag er ét ud af en foredragsrække på 6, som samlet koster 500 kr.

12. marts

Medborgerhuset